Webnode-anmeldelse, erfaringer + tips til din Webnode-hjemmeside!

webnode anmeldelseI denne artikel kan du læse Hjemmesidemesters anmeldelse af Webnode, erfaringer og gode råd til hvordan man laver en hjemmeside, der rent faktisk fungerer (tiltrækker besøgende, som bliver til betalende kunder).

Webnode er en tjeneste, der lader hvem som helst bygge sin egen gratis hjemmeside – og den er helt optimeret til danske brugere (sprog, .dk-domæner, osv.

Den er en af de mest enkle hjemmesidebyggere derude, og den er perfekt til mindre virksomheder, freelancere, små sportshold, individer, osv.

Hvad der for få år siden ville koste dig tusindvis af kroner kan du i dag selv gøre helt gratis. Så glem alt om den salgsmand, som vil prakke dig en hjemmeside til 20.000 kroner på – lav den selv og brug pengene på en strandferie i stedet.

Webnode producerer responsive hjemmesider. Det betyder, at de ser lige godt ud på alle skærmstørrelser: mobil, tablet og computer.

Lad os se nærmere på det praktiske:

Instruktioner til Webnode

Først skal du registrere dig på Webnode.dk.

Derefter vælger du din hjemmesideskabelon – alt afhængig af hvilken slags virksomhed du har, og hvad du synes er pænest:

webnode erfaringer

Vælg en skabelon, som visuelt passer til dit mærke og din virksomhed.

Nu skal du egentlig bare i gang med at tilføje din egen tekst og dine billeder med den intuitive hjemmesidebygger. Teknisk set er den meget ligetil og nem at bruge, så du kan gemme din energi til de ting, der er vigtigst, uden at have alt det tekniske besvær at gøre.

Du kan offentliggøre din hjemmeside med det samme, og den vil blive lanceret med en adresse, der ser nogenlunde sådan her ud: http://ditvalg.webnode.dk

Det tager bogstavelig talt kun 5 minutter at få din hjemmeside op at køre, men som regel tager det selvfølgelig længere tid at lave teksterne og gøre siden flot med dine egne billeder.

Og for at trække besøgende til din hjemmeside, er der én ting, du bør have med i overvejelserne, nemlig SEO:

SEO i Webnode

Hvis du gør dette korrekt, vil det muligvis være meget indbringende på lang sigt (ved at bringe nye potentielle kunder til din hjemmeside).

SEO (Search Engine Optimization = Søgemaskineoptimering) betyder, at du optimerer din hjemmeside således, at folk nemmere kan finde din hjemmeside gennem Google (eller andre søgemaskiner).

Men det kommer til at tage lidt tid – hvis du laver en SEO-optimeret hjemmeside i dag, vil du måske først begynde at se resultater om 2-3 måneder.

Dette er en meget kort introduktion til SEO – en detaljeret forklaring ville tager flere timer – men her er det grundlæggende:

Lad os sige, at du har et yogastudie i København. Hvis man leder efter et yogastudie i København, ville de fleste nok skrive noget lignende ”yoga københavn” eller ”yoga studie københavn” i Google, ikke også?

Dette kan vi også tjekke på Google Adwords ved at taste ordene ind:

webnode seo

Dette betyder altså, at der ifølge Googles estimering er mellem 1.000 og 10.000 mennesker, som søger efter ”yoga københavn” på Google hver måned. Vi vil rigtig gerne have nogle af dem til at besøge vores hjemmeside!

Vi optimerer vores hjemmesides forside med dette nøgleord: ”yoga københavn”:

Først laver vi forsidens titel:

Klik ”Sider” i den øverste menu, og klik derefter på SEO sideindstillinger:

webnode review

 

De to fremhævede dele er de vigtigste.

Før eller senere vil du blive vist på Google, og i dette eksempel vil din hjemmeside se sådan her ud i søgeresultaterne:

webnode

Dernæst skal du skrive en tekst på forsiden, som forklarer lidt om yoga og din virksomhed. Teksten bør indeholde ordene ”yoga” og ”København” et par gange hist og pist – især i den første overskrift på din hjemmeside, for eksempel sådan her:

webnode danmark

Vi vil ikke ”snyde” Google ved bare at proppe en masse nøgleord ind på din Webnode-hjemmeside – du skal bare skrive en ren og klar tekst om yoga og din forretning, som er brugbar for dine potentielle kunder. Skriv for eksempel om fordelene ved yoga, hvordan din virksomhed startede, din adresse i København, osv.

 

Webnode – gratis vs. betalt

Som du ved, så er den grundlæggende hjemmeside gratis på Webnode. Den største forskel ligger i webnode.com-slutningen på adressen. Der vil også sidde en reklame på bunden af siden, som indikerer, at hjemmesiden blev bygget med Webnode.

Med den gratis version er der også en del begrænsninger, som for eksempel lagringsplads og en grænse for den tilladte mængde trafik pr. måned:

webnode gratis

Så hvis du har en virksomhed eller anden seriøs anvendelse til din hjemmeside, er det helt sikkert det værd mindst at opgradere til MINI-pakken, som også giver dig et gratis .dk-domæne det første år.

Efter det første år vil .dk-domænet koste 154 kr om året.

De dyrere pakker giver dig flere funktioner, som for eksempel en netbutik, videobaggrunde, flere e-mailkonti, osv.

Den fulde prisliste er tilgængelig på Webnode.dk (uden registrering) i hovedmenuen (Priser).

 

Konklusion på vores Webnode-anmeldelse

For de fleste ejere af en mindre virksomhed eller freelancere osv., som vil have en normal, moderne og professionel hjemmeside, er Webnode helt perfekt.

Så prøv det gratis på Webnode.dk (og brug SEO-rådene fra artiklen).

Hvis du skal bruge mere avancerede systemer så som bookingsystemer eller integrering af dit nuværende IT-system på din hjemmeside, eller hvis du skal bruge en professionel netbutik, så er det måske bedst at fat på den dyre hjemmesideudvikler.

Efterlad en kommentar, hvis du har erfaringer med Webnode!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *