Hvad koster en hjemmeside? 7 ting, du bør vide om hjemmeside priser!

hjemmeside prisDet ser ud til, at mange mennesker spørger Hr. Google, ”Hvad koster en professionel hjemmeside?”

Svaret på det kommer som regel an på, hvad ”svareren” sælger.

Hvis der er tale om en person, der lever af at lave hjemmesider, vil svaret ofte være anderledes sammenlignet med svaret fra én, der ikke har økonomisk interesse i svaret.

Vi forsøger her at give dig neutrale tips til hjemmeside priser samt give dig tips til, hvad du skal fokusere på, hvis du overvejer at få lavet en hjemmeside til din virksomhed.

Her er vores 7 ting, du bør vide:

1. Hvad koster en professionel hjemmeside lavet med WordPress?

WordPress er en meget anvendt platform til at starte blogs på, men også mange ”normale” hjemmesider er bygget med WordPress.

De løbende omkostninger ved at have en WordPress side er normalt som minimum de følgende:

  • udgifter til domæne (dit-valg.dk) på omkring 50 kr. om ÅRET
  • udgifter til hosting af hjemmeside (for eksempel hos UnoEuro) startende fra kun 20 kr. om måneden

Dertil kommer selve opsætningen af hjemmesiden. Det er her, at der kan være store variationer i priser på hjemmeside:

Men hvad koster det at få lavet en hjemmeside med WordPress?

Det kan formentligt variere fra alt mellem 5 dollars (hvis du ansætter en freelancer fra Bangladesh på fiverr.com) til mindst 10.000 kr., hvis du ansætter en lokal dansk hjemmesideekspert.

Det kommer ligeledes meget an på hvor mange funktioner og hvor meget indhold, du har brug for på siden.

Hvis du ønsker at bygge hjemmesiden selv, er det også muligt; også uden at kunne programmere. Du kan købe et flot WordPress tema på themeforest.net (de koster typisk omkring 50 dollars og er en engangsomkostning) og så egentlig blot tilføje dine egne billeder og tekster. Det kræver selvfølgelig lidt teknisk snilde at opsætte en hjemmeside i WordPress, men YouTube er fyldt med gratis vejledninger om emnet.

2. En gratis professionel hjemmeside?

Nu til dags findes der mange programmer, der kan bruges til at lave en gratis hjemmeside.

Og takket være dem er hjemmeside priser faldet en hel del, da mange mindre virksomheder vælger at lave hjemmesiden selv.

hjemmeside priser
Skærmbillede fra Wix.com

Blandt de bedste programmer til det er Wix og Webnode, og de fungerer ud fra samme princip:

1. Du registrerer dig på deres platform

2. Du vælger en skabelon til din hjemmeside

3. Du skifter skabelonens billeder og tekster ud med dine egne billeder og tekster

4. Du køber et domæne – såsom ditfirma.dk – og publicerer din side. (eller du anvender den gratis version, som er ret begrænset, og din hjemmesideadresse kommer i stedet til at hedde dit-valg.webnode.com eller lignende)

Pris på hjemmeside?

Den ligger typisk fra omkring 50-80 kr. om måneden.

3. Hvad koster en online webshop?

Vi anbefaler Shopify, når man skal starte en online webshop fra bunden.

Du kan bygge webshoppen gratis (med en gratis skabelon) eller gøre brug af en betalt skabelon, der typisk koster fra omkring 150 USD.

Driftsomkostningerne starter fra 29 USD om måneden.

Hvis du allerede har en forretning – enten online eller offline – og har behov for at integrere dine nuværende systemer med din online webshop, kan det være nødvendigt at ansætte den dyre ekspert i stedet. Og så kan omkostningerne være ENORME.

Du er dog først helt overordnet nødt til at vide, hvad det egentlig er, der koster penge, når det kommer til hjemmesider. Og det er følgende:

4. SEO og tekstforfatning af høj kvalitet – dét øger hjemmeside priser

Hjemmesider er forholdsvist standardiserede nu til dags. Tænk bare på, at du med tjenester som Shopify eller Wix blot indtaster dine egne informationer i en eksisterende hjemmesideskabelon. Så kan hvem som helst jo lave en flot hjemmeside.

hvad koster en hjemmesideImidlertid er det, der virkelig skaber en forskel og øger prisen på en hjemmeside, faktisk SEO (søgemaskineoptimering) og tekstforfatning (skrivning af tekster, der forklarer din forretning på en klar måde og konverterer læseren til kunde!)

Så når du ønsker at få lavet en hjemmeside, skal du sikre dig, at personen kender til disse to områder. Spørg vedkommende om hvilke SEO søgeord, der er relevante, og hvilke søgeord din hjemmeside vil blive optimeret på.

5. Husk at forhandle om hjemmeside priser

Har du ikke masser af penge, du kan bruge på en hjemmeside her og nu? Husk at forhandle en smule om prisen.

Hvis du får et personligt tilbud på opbygning af en hjemmeside, skal du ikke tage imod det første tilbud, du får.

Sammenlign med andre. Eksempelvis kan du skaffe hjemmeside design pris fra 10 forskellige hjemmesidedesignere, så du kender til prisdifferencen.

En anden måde at forhandle en ny hjemmeside pris ned på kunne være at betale afhængigt af, hvordan hjemmesiden præsterer. Først betaler du en del af prisen, og når og HVIS hjemmesiden begynder at få besøgende og/eller betalende kunder, betaler du den resterende del.

6. Samarbejd med de rette mennesker, når du overvejer at få lavet en hjemmeside

Når du ser på at få lavet en hjemmeside, bør du lytte til din mavefornemmelse og ikke altid blot vælge den billigste løsning.

Lad os sige, at du har to muligheder at vælge mellem:

#1: en gut, der er professionel, men kommunikerer som en irriterende nørd, der ikke forstår, at normale mennesker ikke fatter, hvad han taler om. Han forlanger kun 10.000 kr. for projektet.

#2: en person, der også ved, hvad han laver, men kommunikerer på en venlig og forståelig måde. Han eller hun forstår dine behov og jeres kommunikation glider let. Men prisen er 15.000 kr.

At drive en hjemmeside for en virksomhed er en vedvarende opgave, og den kræver også en del opdatering. I nogle tilfælde er der ofte opdateringer; i andre tilfælde knap så ofte. Uanset hvad er det klart en fordel at kommunikere og arbejde med en venlig og let omgængelig person, selv om det kan være en smule dyrere.

7. Husk at bruge freelancere hvis behovet opstår

Har du brug for lidt hjælp til at fikse din gamle hjemmeside? Eller har du brug for én, der kan designe et logo til dig?

Så kig på Upwork – det er en portal, hvor du kan hyre freelancere fra Danmark såvel som resten af verden.

Det er ret nemt at oprette en konto, lave et jobopslag og enten lade freelancerne søge jobbet eller alternativt kontakte dem direkte med det samme. Du kan eksempelvis oprette et job med et budget på 500 kr. Det er en meget effektiv måde at få mindre opgaver indenfor hjemmesider eller markedsføring klaret på.

Konklusion

For kort at opsummere får du her nogle af de bedste tips fra artiklen:

1. Betal ikke kun for en flot hjemmeside. Siden skal helst performe godt, hvis du vælger at gøre brug af den dyre hjemmesideekspert. Han eller hun skal derfor have styr på:

  • SEO (så du kan få besøgende ind på din hjemmeside)
  • tekstforfatning (tekster, der ”sælger” og konverterer dine besøgende til betalende kunder i din forretning)

2. Gør brug af de gratis hjemmesideplatforme, hvis du selv er god til at skrive. Du kan eksempelvis prøve Webnode.

3. Husk at sammenlign tilbud og spørg efter personlige tilbud hos forskellige professionelle hjemmesideprogrammører, hvis du vælger at gøre brug af en sådan.

Hvilke hjemmeside priser er du blevet tilbudt? Efterlad en kommentar herunder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *