Lav en gratis hjemmeside: Top-5 bedste hjemmesideprogrammer! (2020)

lav en gratis hjemmesideI denne artikel vil vi give dig de Top-5 bedste gratis hjemmesider i 2020.

Hvis du nu om stunder ønsker at lave din egen hjemmeside, så er det virkelig nemt, hurtigt og det kræver ingen tekniske kompetencer fra dig.

Det er derfor, at professionelle hjemmeside-folk HADER disse tjenester, for nu kan de ikke længere forlange titusinder af kroner for en hjemmeside.

Hvis du er en lille virksomhedsejer, freelancer eller repræsenterer et lokalt sportshold eller noget helt andet, så bare gør det selv.

Og hvis du godt kan lide den side, du har skabt, så kan du nemt opgradere den til en betalt pakke (priser starter oftest fra hvad, der svarer til prisen for et par kopper kaffe pr. måned) og så vil du:

 • få dit eget domænenavn (for eksempel din-virksomhed.dk eller .com)
 • komme af med annoncerne på siden (der er ofte et banner, der siger ”denne side blev opbygget med X”)
 • få flere funktioner (afhængigt af alles egne behov)

Men lad os da komme i gang. Her er vores 5 yndlings-hjemmesideprogrammer:

[PS. sørg for også at læse vores 3 tips til din hjemmeside + 3 endelige anbefalinger fra slutningen af denne artikel]

1. Webnode.dk – nemmeste og bedste gratis hjemmeside? (gratis .dk domæneaftaler tilgængelige!)

 

bedste gratis hjemmeside 2019

Webnode er et internationalt firma, som tilbyder et gratis hjemmesideprogram på dansk blandt mange andre sprog. Med dette kan du opbygge flotte og moderne hjemmesider uden nogen tekniske kompetencer.

Sådan virker det:

 1. Registrer dig selv på https://www.webnode.dk (klik for at åbne i et nyt vindue). Du skal kun indtaste en e-mailadresse og finde på en ny adgangskode.
 2. Vælg en designskabelon til din hjemmeside (afhængig af, om du har et konsulentfirma, en café, restaurant, osv. – du vælger selv din stil)
 3. Begynd at tilføje din egen tekst og billeder for at personliggøre din hjemmeside!

Der er masser af flotte hjemmesideskabeloner at vælge imellem – det hele afhænger af, hvilken slags virksomhed eller hvilket formål du har. Du behøver ikke bakse med at finde ud af, hvilken stil der passer bedst til din virksomhed..

Når du er færdig lanceres hjemmesiden med det samme, og du vil kunne se den på den her adresse: https://dit-valg.webnode.com

Det er helt gratis for evigt, men hvis du gerne vil opgradere til en betalte version, vil reklamerne på bunden af din hjemmeside forsvinde. Og hvis du mindst vælger MINI-pakken (39 kr. om måneden) får du et gratis .dk-domænenavn det første år. Den billigste mulighed koster kun 24 kr. om måneden og den mest avancerede pakke hos Webnode koster 129 kr. om måneden.

Lav din egen hjemmeside nu: Webnode.dk

Læs også: Webnode anmeldelse

 

2. Wix.com – meget avanceret service til at lave din egen hjemmeside!

lav din egen hjemmeside wix

Wix.com er en meget populær service, hvor du kan lave din egen gratis hjemmeside.

De har mange features som fx online butik, et bookingsystem, der lader kunder booke tid hos dig, chat-service for folk, som besøger din hjemmeside, osv. Over 100 millioner mennesker i hele verden har allerede bygget en hjemmeside på Wix. Og det fede er, at hjemmesideudbyderen også er tilgængelig på Dansk.

Du skal blot registrere dig på Wix.com med enten din e-mailadresse eller med dit Facebook- eller Google-login. Derefter kan du vælge en hjemmesideskabelon, hvorpå du kan begynde at tilføje din egen tekst og dine billeder.

Wix er forskellig fra Webnode fordi den er mere avanceret og har højere priser for de betalte pakker. Du får masser af muligheder til at redigere din hjemmeside, hvilket kan virke en anelse forvirrende, hvis du ikke er den mest teknisk stærke person.

Med den gratis hjemmeside fra Wix får du et par meget synlige reklamer på hjemmesiden, som viser, at den blev bygget med Wix – én nederst på siden og én i øverste hjørne (når hjemmesiden ses på en computer).

Adressen for den gratis hjemmeside vil se cirka sådan her ud: https://info218841.wixsite.com/dit-valg

URL’et ser ikke særlig godt ud for at være ærlig. Men hvis du vil tilslutte dit eget domænenavn eller købe et, findes der betalte løsninger fra omkring 35 kr. helt op til 180 kr. om måneden, afhængig af hvor mange features du skal bruge.

Lav din egen hjemmeside nu: Wix.com

Læs også: Wix anmeldelse

 

3. Weebly – lav en gratis hjemmeside med minimalistisk stil

gratis hjemmeside program på dansk

Okay, så i vores bedst i test-liste over gratis hjemmesider går tredjepladsen til Weebly, som er et amerikansk firma, men hjemmesidebyggeren er også tilgængelig på dansk blandt mange andre sprog.

Den har flere flotte og stilrene designskabeloner at vælge imellem. Du skal blot registrere dig med din e-mailadresse eller Facebook- eller Google-konto på hjemmesiden, hvorefter du kan begynde at lave din egen hjemmeside.

Kort sagt: Hvis du er i mode- eller kunstbranchen eller er en på anden vis kreativ person eller virksomhed, som ønsker en international kundekreds, er Weebly et super godt valg!

Med den gratis version vil din hjemmesideadresse være http://dit-valg.weebly.com, og siden vil også få en lille Weebly-reklame nede på bunden.

Hvis du opgraderer til en betalt pakke, kan du fx købe en .com-, .net- eller .org-adresse. De danske .dk-domæner er ikke tilgængelige gennem Weebly, men hvis du allerede ejer dit eget domæne kan du forbinde det til din Weebly-hjemmeside.

Weebly har 4 forskellige priser, alt afhægngig af hvor mange og hvilke slags features, du skal bruge:

 • Starter: $8 / må – grundlæggende for en personlig side
 • Pro: $12 / må – god til en normal virksomhedsstørrelse
 • Business: $25 / må – til online butikker
 • Performance $38 / må – til en mere seriøst online butik

Bemærk: Før du kan gøre din gratis hjemmeside offentlig, skal du bekræfte din konto ved at opgive dit mobilnummer, så du kan blive verificeret via SMS.

 

4. Jimdo – gratis hjemmesideprogram, der er ligetil (ikke på dansk)

Jimdo er en tysk virksomhed, hvor du kan lave en hjemmeside gratis. Den er også god til freelancere, kunstnere og selv bloggere. I øjeblikket er Jimdo ikke tilgængelig på dansk, men de har engelsk og 7 andre sprog.

Med den gratis version får din hjemmesideadresse dette format: https://dit-valg.jimdo.com

Der vil også være en lille Jimdo-reklame på bunden (sidefoden) af hjemmesiden.

Og hvis du vil fjerne jimdo.com fra hjemmesideadressen og komme af med reklamerne, kan du selvfølgelig betale for de tilgængelige pakker til de følgende priser:

 • JimdoPro: 50 kr / måneden (grundlæggende pakke til mindre entreprenører, bloggere og freelancere – også med en online butik med grundlæggende features)
 • JimdoBusiness: 115 kr / måneden (avanceret pakke med netbutik med alle features)

Jimdo har en mobil-app til Android og iOS, som lader dig redigere i tekst, tilføje nye billeder og skrive nye blogindlæg. Den er værd at prøve af, hvis du rejser og kun har din telefon med dig, og gerne vil blogge om dine oplevelser.

 

5. Lav en gratis hjemmeside med WordPress.com – bedst til bloggere!

De 4 ovennævnte hjemmesideudbydere er perfekte til mere statiske hjemmesider så som mindre forretninger, freelancere, osv. Men hvis dit hovedformål er at skrive blogindlæg, og du ikke vil betale for det, så er dit bedste valg WordPress.com.

Du skal blot registrere dig med en e-mail, hvorefter du vil have fuld adgang til din egen, nye WordPress-blog – helt gratis.

Bloggens adresse vil se sådan ud: https://dit-valg.wordpress.com.

WordPress er den mest populære platform for bloggere i hele verden, så hvis du er en ny blogger er WordPress.com en god og nem måde at få kendskab til WordPress gratis. Hvis du vil have dit eget domæne og tager din blog mere seriøst, så er det bedre at udforske mulighederne for en selv-hosted WordPress.org-hjemmeside.

Bemærk: WordPress.com og WordPress.org er to forskellige ting. Men det er en længere historie, så vi vil gemme den sammenligning til en anden artikel. Hvis du vil i gang hurtigt og gratis, kan du nemt lave din egen hjemmeside med wordpress.com-versionen!

 

Konklusion: Vores TOP 3 gratis hjemmesideprogrammer

Det vigtigste du skal vide er, at som en lille virksomhedsejer behøver du altså ikke betale masser af penge for en professionel hjemmesidedesigner mere. Alle og enhver kan bruge disse hjemmesidetjenester og lave en professionel hjemmeside.

Bare vælg en af de ovenstående tjenester og lav din gratis hjemmeside – det tager kun et par minutter at teste hver af dem.

Her er en hurtig konklusion og 3 anbefalinger til 3 forskellige slags mennesker:

 1. Hvis du ikke er den mest tekniske person, og bare vil have en hurtig og nem hjemmeside, anbefaler vi Webnode.dk (og hvis du opgraderer til MINI-pakken får du et gratis .dk-domæne I et år).
 2. Hvis du skal bruge en mere avanceret hjemmeside med mange features, så brug Wix.com
 3. Hvis blogindlæg er dit hovedformål med hjemmesiden, så kom i gang med WordPress!

Du ved nok godt hvilken én, du vil bruge nu, men bare lige en sidste ting:

Ifølge vores observationer, er der mange mennesker, der ikke fokuserer på de rigtige ting, når de opbygger en hjemmeside, så læs videre:

3 tips når du laver din hjemmeside (gratis eller betalt):

Når du opbygger din egen hjemmeside, er det tekniske ikke så kompliceret takket være disse moderne brugervenlige hjemmesideprogrammer.

Men hvad, du skal koncentrere dig om, er indholdet af siden. Her er vores tips (og de eventuelle fejltagelser, du bør undgå):

#1 Hold det enkelt og tydeligt

Nu til dags sætter folk pris på ”tydelige” hjemmesider, hvilket med det samme fortæller læseren, hvad det handler om. Der er ingen grund til at ”fylde” din side med bannere, knapper og blikende animationer (kan du huske de der hjemmesider fra slutningen af 90’erne/starten af år 2000?).

Vi menneskers opmærksomhedsevne er efterhånden så kort, så hvis det ikke omgående er klart, hvad din hjemmeside handler om, så vil læseren klikke på tilbage-knappen og gå til en anden hjemmeside (=du mister en potentiel kunde).

Og husk også på at i 2019 er 60-70 % af webtrafikken foretaget på mobilskærmen. Så når du designer din side, så behøver du ikke at gå alt for meget op i, hvordan det ser ud på din computer. Se det også igennem på din mobilskærm. Se om det er nemt at bruge og nemt at finde de kritiske oplysninger, som f.eks. din virksomheds telefonnummer og adresse, hvis det er relevant.

Men bare rolig – alle de hjemmesidebyggere, vi nævnte ovenfor, laver modtagelige sider, hvilket betyder, at de ser godt ud på mobilen, tabletten og computerskærmen.

#2 Kend til det grundlæggende indenfor søgemaskineoptimering (SEO)

En hjemmeside, som ingen nogensinde finder, er ikke særlig brugbar. Hjemmesidens job er at bringe dig flere besøgende og potentielle kunder, ik’?

Men hvad er søgemaskineoptimering? Det er et stort spørgsmål, men her er det grundlæggende i et par sætninger:

Du er nødt til at optimere din hjemmeside til bestemte nøgleord, så folk finder det via Google. Hvis du for eksempel er en fotograf i København, så ville du skrive din hjemmeside-titel til værende noget lignende:

Dit virksomhedsnavn – fotograf i København

Det lyder enkelt, men der er mange hjemmesideejere, der glemmer at skrive sådanne oplysninger dér. Du er altid nødt til at gå ind i hovedet på din potentielle kunde og overveje, hvilke ”nøgleord” de skriver i Google for at finde de tjenester, du tilbyder. På Webnode, Wix og andre af de bedste gratis hjemmesideprogrammer kan du nemt opsætte disse ting!

Dette emne kræver en artikel i sig selv, så vi vil komme tilbage til det på et tidspunkt.

#3 Sæt læseren i midten af opmærksomheden (og ikke dig)

Ofte når man browser igennem hjemmesider for små virksomheder, så koncentrerer de sig om sig selv. ”Vi har haft vores forretning kørende siden 1985, vi er dit og dat…”.

Det er en af de største fejltagelser, virksomheder laver – de tror, at alt handler om dem. Men det handler altid om kunden/læseren, og hvordan du kan hjælpe dem.

I stedet for at skrive i ”virksomhedsstil”, så koncentrerer passiv og formel tekst sig om læseren og leverer løsninger til dem.

Lad os sige at en opdigtet fyr ved navn Oliver sidder i sin bil og googler efter en frisørsalon for at få en hurtig klipning. Han lander på din hjemmeside. Han har travlt. Hvilken slags tekst, tror du, fungerer bedst for at få ham som kunde?

a) ”Vores frisørsalon blev grundlagt i 1997, og vi har i dag 6 ansatte. Vi har mere end 45 års erfaring inden for…”

b) ”Har du brug for at blive klippet lige nu? Ring til vores hjælpsomme team på 1234567 og lad os få det til at ske!”

Når du skriver en tekst på internettet og for din hjemmeside, så koncentrer dig om læseren og tilbyd dem løsninger. Og opfordr dem til at tage handling – hvad end det er, du gerne vil have dem til at gøre!

Nu opfordrer jeg dig til at læse disse artikler (de har tips til at opbygge din egen hjemmeside):

..eller efterlad en kommentar nedenfor om, hvad du synes er det bedste gratis hjemmesideprogram og hvorfor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *